Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Best of terepgyak 2008 I.

2008.07.17

Best of terepgyak 2008

(Avagy visszaemlékezés a terepgyakorlatom legkalandosabb élményeimre)

 

 

 

Aki még sohasem hallott a terepgyakorlat fogalmáról:

(Saját biológiai-élménydefinícióm szerint )

 

 

A terepgyakorlatnak nincs pontos definíciója. A terepgyak (így rövidítjük) nem osztálykirándulás, a terepgyak nem üdülés, a terepgyak, az terepgyak.

A fogalom nagyjából abból áll, hogy lehetőleg minél messzebbre utazunk el (lehetőleg több napra). És a szakunknak megfelelően; viszont nemi- és vallási hovatartozásunktól függetlenül, kivonulunk a természetbe (terepre); hogy, ott különféle megfigyeléseket, és kísérleteket végzünk (ez meg a gyakorlat része :).

A nap végére, természetesen szabadprogram a jutalmunk, már amennyire van még energiád, egy félnapos, fárasztó sétafikálás után, tudva azt a tényt, hogy a következő napon is hasonlóan, mozgalmas feladatok várnak majd rád. (Csak akkor még pluszba jön: a reggel rád törő izomláz, meg az esetleges másnaposság; vagy az új cipőd okozta vízhólyagok a lábfejeden.)

 

Azért nem kell megijedni! Általában túléljük. Ki kisebb, ki nagyobb lelki sérüléssel (néha azonban előfordulhat testi károsodás is), de általában mindenki hazakerül (valahogy).

 

 

Aki otthonülő, mint például én, annak kifejezetten jó tesz, hogy láthat valamit Anyatermészetünk  világából. Na, persze a sok nézelődés és testedzés után, jó, ha végre hazakeveredhetek. És a kis ágyikómban (terveim szerint) legalább két napon át alszok.

 

A gond, akkor szokott bekövetkezni, amikor két nap múlva, már vizsgám van.